Een hele week loopbaanoriëntatie voor de leerlingen van het Mondriaan College

Een activiteitenweek die in het teken staat van loopbaanoriëntatie en profielkeuze, dat is wat de leerlingen van 3 havo van het Mondriaan College mochten ervaren. Van een profielenproeverij en talentenspel tot een bezoek aan een logistiek bedrijf en het uitwerken van een casus bij een bedrijf dat aansluit bij het profiel dat deze leerlingen dit schooljaar kiezen; de Talentencampus heeft het allemaal voor ze georganiseerd.

Logistiek is echt niet saai

Een kijkje achter de schermen van een logistiek bedrijf blijft bijzonder, zeker als dat bij een groot bedrijf is als Movianto of Vos Logistics. En daarna aan de slag met een casus: ‘De logistiek is echt helemaal niet saai’ en ‘echt vet om eens  binnen te mogen kijken bij zo’n bedrijf’ hoorden we na afloop een aantal keren.

Wat is jouw talent?

‘Dagje lesgeven’ organiseerde een profielenproeverij en een talentenspel voor de 83 leerlingen. Maar liefst 16 mensen uit de praktijk vertelden tijdens de speeddates over hun studiekeuze en wat hun beroep zo leuk maakt. En tegelijkertijd gaven ze de kinderen wijze lessen mee die ze misschien wel niet wilden horen. Want spijbelen bijvoorbeeld, dat moet je echt nooit doen ;-)!

Het Talentenspel daagde de leerlingen uit om de talenten van hun klasgenoten te benoemen. ‘Wauw, vinden jullie echt dat ik dat goed kan?’ hebben we geregeld mogen horen. Prachtig om zo’n opsteker te mogen krijgen van je klasgenoot!

Aan de slag in de praktijk

‘Superleuk om te doen’ en ‘best wel spannend om bij een bedrijf op bezoek te gaan’ maar ook ‘dit wil ik later echt niet gaan doen’ , zo hoorden we tijdens de dag van de praktijk op woensdag 18 april. Maar liefst 10 bedrijven lieten de leerlingen kennismaken met hun bedrijf en een echte praktijkcasus.

Fijn dat jullie hieraan mee wilden werken:

Baaijens Constructie
Verhoeven Machinefabriek
GGZ
Corte Foort (BrabantZorg)
MaxZorg
R44
Rabobank
Taylor Mates
Theater de Lievekamp

En natuurlijk de Media Praktijk Academie die met leerlingen op pad ging om een video te maken van deze dag waarbij de interviews zijn gehouden door de leerlingen. Supergoed gedaan!

[/vc_column][/vc_row]