Het ePortfolio

Laat jouw talenten en onderscheidend vermogen in één oogopslag zien

Wat is een ePortfolio?

Op de website van de Talentencampus speelt het ePortfolio een centrale rol. In dit digitale dossier laat je eenvoudig zien wie je bent, wat je talenten zijn en welke carrièredoelstellingen je nastreeft. Een goed ingevuld ePortfolio vergroot jouw kansen bij het solliciteren en biedt ondersteuning bij de start van jouw loopbaan.

Laat zien wie je bent en waar je goed in bent!

Meer dan een cv

Alles wat relevant is voor jouw loopbaan, kun je zelf toevoegen aan je ePortfolio. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een persoonlijke videopitch. Bovendien biedt de Talentencampus interessante zelftesten aan, zoals een Talentscan of de Big Five persoonlijkheidstest. Na het voltooien van deze testen worden de resultaten automatisch toegevoegd aan je ePortfolio. Zo bouw je aan een waardevol online profiel, en geef je jouw potentiële werkgever direct inzicht in jouw kwaliteiten als werknemer én mens.

Stuur je online profiel eenvoudig door via een eigen URL of exporteer een mooi opgemaakt PDF-bestand. Zo ben jij direct onderscheidend en eindig je niet op de stapel ‘saaie’ cv’s.

Mijn ePortfolio

In jouw ePortfolio heb je al jouw loopbaaninformatie- en activiteiten overzichtelijk bij elkaar staan én kun je anderen gemakkelijk laten zien wie je bent en wat je kunt. Het helpt je om jezelf verzorgd en opvallend te presenteren.

Je bepaalt zelf welke onderdelen van het ePortfolio je zichtbaar zet.

Presenteer jezelf

  • Laat zien* wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
  • Eén overzicht met jouw arbeidsverleden, testresultaten, interesses en competenties.
  • Een openbaar profiel waarmee anderen jou kunnen vinden.
  • Je kunt je loopbaandossier opslaan als pdf, het vervangt hiermee jouw cv in een word-bestand.
  • Met jouw eigen, unieke URL kun je jouw loopbaandossier delen met anderen.

* Je bepaalt zelf welke onderdelen van het ePortfolio je zichtbaar zet. Wil je jezelf online profileren, de url van je profiel delen of online gevonden worden? Dan is het nodig om je ePortfolio zichtbaar te maken. Doe je dit niet, dan is het ePortfolio privé en ziet niemand dat jij een profiel hebt op de website van de Talentencampus.

Ervaringen van anderen

Foto Stefan Kapteijns Community manager bij Apostle
Stefan Kapteijns
Apostle

“Het ePortfolio en de zelftesten hebben enorm geholpen tijdens het zoeken naar een passende baan. Werkgevers hadden direct inzicht in mijn persoonlijkheid én kwaliteiten. Maar belangrijker nog, ik kreeg inzicht in mijn eigen talent en kwaliteit.”