Provincie en gemeente steunen initiatief open badges 

Erkenning open badges

De Talentencampus Oss  is heel trots dat nu ook de provincie Brabant haar  initiatief van open badges steunt, net als de gemeente Oss. De provincie heeft de open badges opgenomen in de Provinciale Investeringsagenda Coronaherstel.

Nu kan de Talentencampus Oss  met nog meer bedrijven en organisaties samenwerken om leren en ontwikkelen van hun werknemers en van inwoners te stimuleren.  Wethouder  Frank den Brok : “Een diploma halen is belangrijk. Maar je kunt in Oss ook open badges verdienen voor andere prestaties die je hebt geleverd. Dat maakt je beter klaar voor de arbeidsmarkt en dankzij de provincie kunnen we dat nu verder uitrollen”.

Bekijk het filmpje van de provincie Brabant met wethouder Frank den Brok voor meer informatie.

Wat zijn open badges?

Een open badge is een digitale afbeelding met daarin informatie over kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. Osse inwoners kunnen straks gratis een individueel open badgepaspoort aanmaken. Hierin kunnen zij open badges verzamelen en laten ze zien wat ze in huis hebben. Ze bepalen zelf met wie ze hun digitale paspoort delen in en buiten Oss.  De bekendheid en toepassing van open badges groeit snel in steeds meer sectoren en in het onderwijs, nationaal en internationaal. We maken gebruik van de internationale open standaard voor open badges en het digitale paspoort.

Meedoen?

Dit jaar bouwen we samen met de gemeente Oss, MKB, culturele instellingen, onderwijs en organisaties met een maatschappelijke doelstelling aan de Lerende Stad Oss. Zo maken we van Oss dé stad waarin een leven lang leren voor iedere Ossenaar binnen handbereik is.  Heb je vragen of wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar  Richard van Ommen,   r.vanommen@talentencampusoss.nl. Hij neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!

Deelnemers

Organisaties die al meedoen en die open badges uit (gaan) geven zijn Van Mun Advies, Baaijens Metaal, Kusters Fijnmetaal, Ferross,  Verhoeven Familiy of Companies, Kemkens, Ago, Het Hooghuis TBL en Zuid-West en De Leijgraaf opleiding Sport en Gezondheid en Smart Building.

Afbeelding:  open badge van CyBe voor operator