FAQ

FAQ

Wat is de Talentencampus?

De Talentencampus  is een intermediair met een groot netwerk en werkt samen met haar Triple-O partners; Ondernemers, Onderwijs en Overheid. In die verbinding staat het talent centraal.

We streven ernaar om de aansluiting tussen jong talent, onderwijs en het bedrijfsleven te verbeteren. Dit doen we onder andere door middel van dit platform, waarbij vraag en aanbod van jong talent en regionale bedrijven bij elkaar komt. Bovendien organiseren wij verschillende evenementen waarin we de jeugd kennis laten maken met het bedrijfsleven, zoals een Jongeren Bedrijvendag en Casusdagen.

Het uiteindelijke doel van de Talentencampus is om jong talent naar Oss te trekken, en regionaal talent te behouden. Dit doen we door Oss te profileren als een échte werkgeversstad. Samen met de overheid, samen met de bedrijven én samen met de ondernemers zetten we Oss op de kaart als aantrekkelijke werk- en woonomgeving.

Voor wie is de Talentencampus?

Leerlingen/studenten

Samen met jouw school en de Talentencampus ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarnaast zorgen we ervoor dat jij het bedrijfsleven van Oss en omgeving leert kennen. Daarnaast kun je op ons platform je eigen e-portfolio aanmaken, en gebruikmaken van handige loopbaanoriëntatie testen. Zo kun jij straks gemakkelijker een goede studiekeuze maken. Handig toch?

Bovendien bieden we voor studenten een mooi overzicht van de beschikbare stages vanuit de bedrijven uit Oss en omgeving. Zo heb jij in één oogopslag helder welke stages er in de regio zijn, en kun je direct solliciteren!

Werkgevers

Personeel; het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. De Talentencampus helpt bedrijven bij het vinden, binden en boeien van talent. Plaats eenvoudig vacatures met behulp van onze vacaturemanager, of ga zelf op zoek naar talent met onze handige Talentenzoeker! Wil je jouw organisatie nóg beter onder de aandacht brengen onder het jonge talent? Maak dan ook nog een persoonlijke bedrijfspagina aan. Zó weet jong talent jouw bedrijf altijd te vinden.

Bovendien brengen wij je ook graag in contact met het onderwijs in Oss en omgeving. Op die manier maak je alvast kennis met de werknemer van de toekomst!

Werkzoekenden

Op zoek naar een leuke baan in de regio Oss? Wij helpen je graag. Maak eenvoudig je eigen e-portfolio aan, en blader direct door alle beschikbare vacatures uit de regio. Een gave baan/stage gevonden? Solliciteer direct, of neem contact op met de betreffende organisatie voor een extra toelichting.

Weet je nog niet helemaal wat je wilt? Maak dan gebruik van de loopbaanoriëntatie mogelijkheden, en leer jezelf kennen! Daarnaast kun je eenvoudig door alle bedrijven uit de regio bladeren, om te kijken of er échte match tussen zit.

 

Is de Talentencampus gratis?

Studenten/leerlingen/werkzoekenden

Voor studenten, leerlingen en werkzoekenden is het platform gratis toegankelijk. Jullie zijn immers de toekomst van Oss, en dat willen we graag zo houden!

Werkgevers

Voor €250 krijgt jouw organisatie toegang tot ons platform. Je beschikt dan over de volgende mogelijkheden:

  • Vacaturemanager
  • Talentenzoeker
  • Een eigen bedrijfspagina
  • Participatie aan evenementen (Jongeren Bedrijvendag, Casusdag)
  • Bijdragen aan profilering Oss als werkgeversstad

Wat is een ePortfolio?

Wil je laten zien wat jouw talenten zijn? Wil je je kansen vergroten bij het solliciteren? Ontwikkel dan een ePortfolio en laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je wil.

Hoe kan ik solliciteren op een vacature?

Ben je op zoek naar een leuke baan? Op het platform vind je via ‘vind een baan’ diverse vacatures waarbij je een onderscheid kunt maken in vacatures in Oss en omgeving en de landelijke vacatures.

Reageer eenvoudig door op ‘solliciteer’ te klikken en volg de instructies om met de organisatie in contact te komen.