Geslaagd symposium:
‘Marktplaats van de Toekomst’

100 jaar onderwijs in Oss

Op donderdag 11 oktober stond bij  het Hooghuis, locatie Stadion de afsluiting van een feestelijk jaar op het programma. Een jaar waarin stil werd gestaan bij het 100-jarig bestaan van de school die begonnen is als mavo St. Jan aan de Koornstraat.

Dit heuglijke feit werd afgesloten met een symposium dat mede door de Talentencampus is georganiseerd. Met ruimte voor sprekers zoals Maurits Kreijveld en burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans maar ook voor een interactief gedeelte. Op de marktplaats was volop ruimte voor projecten  waarbij de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt centraal stond. Een mooie manier om te netwerken en elkaar te leren kennen en dat werd gewaardeerd door de bezoekers. ‘Ik wist helemaal niet dat er zo’n initiatief in Oss bestond; precies waar ik naar op bezoek ben dus ik ben heel blij met deze marktplaats’, is zo maar een van de reacties die we mochten ontvangen.

Opening Stooomlab en proeven van de Wereldburger

Onderdeel van het programma was ook de opening van het STOOOMlab.

Kinderen vanuit het basis- en voortgezet onderwijs maken hier kennis met de mogelijkheden van technologie en innovatie. Onderwijspartijen als Filios Scholengroep, SAAM*scholen en Het Hooghuis Stadion hebben samen met Talentencampus Oss, Bibliotheek Oss en Muzelinck de handen ineengeslagen om deze dynamische omgeving te creëren waar kinderen kunnen onderzoeken, ontdekken en ondernemen, de 3 O’s van STOOOM. In de toekomst volgen nog meer lab’s waarbij andere thema’s centraal staan.

Na afloop van het symposium konden de bezoekers kennismaken met de Wereldburger en die werd unaniem goedgekeurd. ‘Heerlijk van smaak en een verantwoord hapje’ aldus de bezoekers.

Als mede-organisator kijken we terug op een geslaagd symposium.