Wat gebeurt er in Oss en omgeving?

Voor het laatste nieuws verwijzen wij u graag door naar DTV, DatIsOss, Kliknieuws en Brabants Dagblad.
Update 8 juni

Gemeenschapshuis Acropolis in Megen is weer open en opent tijdelijk een terras. Restaurant op de Poort levert de maaltijden en kan deze extra omzet goed gebruiken.

Kerkdiensten in de regio zijn hervat met strikt protocol, zingen mag nog niet.

Bijna alle afdelingen van BrabantZorg ontvangen weer bezoek zolang ze Coronavrij zijn.

De directeur van TopOss is hoopvol over dat in september weer wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden in het Osse stadion.

TopOss-spelers doen mee aan onderzoek om eventuele verspreiding van Corona in de spelersgroep tegen te gaan.

In de week van 13 tot en met 21 juni is er een virtuele editie van de Maasdijk marathon. Hardlopers, triatleten, wandelaars en skaters kunnen allemaal individueel deelnemen. De deelnemers moeten het resultaat delen via hardloopapp Strava of Facebook.

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om naar 15 landen in Europa op vakantie te gaan. Een opluchting voor de reisbranche in de regio.

Coronacampagne Social Deal voor jongeren over verkeersveiligheid en hygiënemaatregelen tijdens coronatijd, door jongerenorganisatie TeamAlert.

Hof van Lof, de prachtige kloostertuin in Megen, gaat weer open. Raadpleeg de website voor protocol en openingstijden.

Update 5 juni

De gemeente Oss meldt dat 363 ondernemers de enquête hebben ingevuld over de gevolgen van de Coronacrisis. Financiële zorgen zijn het grootst bij horecabedrijven en het kleinst in de bouw en in de agrarische sector. Lees hier meer.

De middelbare scholen zijn weer open, het BD neemt een kijkje op het TBL.  Kliknieuws doet verslag over  het Maaslandcollege.

Vandaag mogen de vlaggen uit voor nationale slaagdag om te vieren dat leerlingen in het voortgezet onderwijs dit jaar onder bijzondere omstandigheden hun diploma hebben gehaald, meldt DTV.

Het Osse centrum is nog aantrekkelijker geworden door nieuwe invulling van leegstaande panden met VOLOP Oss.

Syrische koks bereiden lekkere borrelhapjes in de Groene Engel. Het Syrische pop-up restaurant in de Groene Engel is echter uitgesteld door de Coronamaatregelen. 

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is weer dagelijks bezoek mogelijk, meldt DTV.

Kinderboerderij Elzenhoek is weer open, meldt DTV. Dinsdag kwamen 250 mensen een bezoekje brengen, steeds maximaal 50 tegelijk. Openingstijden zijn van 10.00-15.00 op maandag tm vrijdag.

Renske de Kleijn uit Herpen schreef een kinderboek over corona met verhaaltjes over hoe kinderen de coronatijd beleven, meldt DTV.

Kliknieuws meldt dat de Osse Bianca met haar gezin vertrekt naar Bonaire om daar een IC op te zetten.

Update 29 mei

Geurts Technisch Adviseurs vragen op LinkedIn aandacht voor vluchtwegen en brandveiligheid in bedrijven. Aanpassingen in het bedrijf vanwege Corona kan invloed hebben op de veiligheid. Zij denken graag met u mee.

TIBO (Toekomst in Bedrijven Oss) roept bedrijven op om gebruikte laptops te doneren aan Snew. Zij halen de laptop op, verwijderen de data, installeren software en zorgen dat hij terecht komt bij een van de 10.000 kinderen die buitenspel staan omdat ze thuis geen laptop hebben.

Het Brabants Dagblad spreekt met Milton Van Haren, eigenaar van FitnessPlaza. Hij adviseerde branchevereniging NL Actief, die in Den Haag het gesprek voerde over de heropening van de fitnesscentra. De opluchting is groot dat de sportscholen 1 juli,  uiteraard met de nodige aanpassingen, hun deuren weer mogen openen.

Na een lange periode in deze coronatijd openen verschillende autobedrijven in Oss hun deuren op tweede pinksterdag, meldt Kliknieuws.

Kliknieuws meldt dat een Ossenaar Bert Barten het eerste quarantaineconcert organiseert met geluiden die afkomstig zijn van bomen. Bomen uit twee verschillende werelddelen zingen op zaterdagavond 30 mei live de sterren van de hemel.

Het Brabants Dagblad in gesprek met de Lievekamp: hoe verder?

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Thuisbezorgen is vaak mogelijk maar ook zijn veel winkels open. Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl:

Enkele tips:

 • Bestel je dit weekend de Special Deal bij Cafe Coretto, dan krijg je die misschien gratis! Meer informatie op instagram.
 • Een pinkstersuggestie op Instagram van Christian Chacolaterie: bestel een high tea-pakket!
 • De Heeren van Nuland nodigen je op Instagram uit voor een perfecte outfit op ’t terras.
 • Boer Spierings komt op instagram met de weekendtas, met heerlijks voor het weekend. Deze keer asperges met rosevalaardappeltjes.
Update 28 mei

Nibag hoort voortaan ook bij één van de vele Osse bedrijven met een MVO verklaring. Jacco Bakker heeft uit handen van Dave van Schaijk en Erik VAN DEN OORD, geheel volgens de RIVM richtlijnen, de MVO verklaring in ontvangst genomen.

Al even geen uitgebreide showroombezoeken bij Begra helaas vanuit veiligheidsoverweging. Maar nu wel een datazuil om veilig door het assortiment te scrollen, èn digitaal door onze showroom te wandelen.

Jos werkte 40 jaar bij Organon: ‘Ontzettend blij dat de naam weer terugkomt in Oss’.

Een bekende naam uit de Nederlandse én Osse bedrijfsgeschiedenis komt terug. Binnenkort staat de naam Organon weer op fabriekshallen van de medicijnenproducent in Oss.

Vier Food Innovation studenten van HAS Hogeschool organiseren samen met gemeente Oss op 22 juni het landelijke online evenement ‘Dag van de Duurzame verpakking’. Met interessante sprekers; schrijf je in!

Update 27 mei

Pivot Park organiseert de ‘Venture Challenge’ bootcamp op 15-17 juli. De Venture Challenge is een 10-weken programma om een initieel idee om te zetten in een solide business case. Kandidaten leren een goed Venture plan te bouwen en te pitchen en worden in contact gebracht met life sciences experts, investeerders en ervaren ondernemers.

Pivot Park Screening Centre neemt deel aan het programma European Lead Factory.

De bedrijfsnaam Organon keert terug in Nederland. Dat is het resultaat van overleg tussen de MSD-directie in Nederland en de Landelijke Ondernemingsraad die hierover advies moest uitbrengen. Vanuit de ondernemingsraad is er groen licht voor uitvoering en vervolgstappen in Nederland.

Floortje Dessing reageert op open brief  Marielle Henzen: ze kan geen ambassadeur worden, maar ze steunt de reisbranche wel

Onderneemster Marian Wagemakers vertelt in deze blog over het werken bij Dalco in coronatijd.

 

Update 26 mei

DTV: Na lange tijd laat BrabantZorg vanaf maandag 25 mei weer (beperkt) bezoek toe.

Net als dat bewoners van BrabantZorg weer een bezoeker op hun kamer mogen ontvangen, mogen zij sinds maandag ook weer samen een ommetje maken, meldt DTV.

De online Osse Bingoshow heeft een totaalbedrag van 26.000 euro opgeleverd, meldt DTV.  De opbrengst komt terecht bij clubs en ondernemers die zwaar door de coronacrisis zijn getroffen.

De nieuwe sport Voetbal Fit combineert fitness en voetbal en is gratis voor Osse jongeren 13-18, meldt DTV.

Het Osse online café Ons Mam sluit haar deuren na zaterdagavond 30 mei, omdat de reguliere horeca weer open gaat. Stichting Hart voor Live Muziek kijkt met trots terug op de wekelijkse uitzendingen op Facebook en Zoom, meldt DTV.

DTV: Horecaondernemers bepleiten andere locatie voor de markt zodat zij hun terrassen niet telkens hoeven af te breken

Mondkapjes een nieuwe modetrend? De Heesche modemaakster Stephanie Giebel maakt ze hip, meldt DTV. 

Update 25 mei

RTL biedt MKB’ers de mogelijkheid om gratis reclame te maken op landelijke tv. Ossenaar Thijs Verhoeven biedt ondersteuning bij het opnemen van een dergelijke commercial.

Wil jij ook werken in #lifesciences in #Oss#PivotPark biedt huisvesting aan innovatieve farmaceutische bedrijven. Wij ondersteunen beginnende ondernemers, snelgroeiende scale-ups en marktleiders bij hun volgende stappen in de ambitie om de gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren. Check de vacatures hier.

De gemeente Oss is tevreden over de respons op de Ondernemersenquête over de gevolgen van de coronacrisis, alleen de ZZP’ers blijven iets achter. Daarom roept de gemeente ook hen op vooral de vragenlijst in te vullen.

Reisbureau Oss hoopt op hulp van Floortje Dessing: ‘Anders redden we het niet’. In een open brief aan ‘beroepsreiziger’ Floortje Dessing vraagt Marielle Henzen van VakantieXperts TravelTeam uit Oss of de tv-presentatrice in de bres wil springen voor de reisbranche.

De ondernemers ChristianChocolade en KookStijl organiseren een bakwedstrijd voor kids in Oss.

Pivot Park biedt medewerkers IBN volwaardige werkomgeving. Zo’n 25 medewerkers van IBN kunnen de komende drie jaar bij Pivot Park in Oss hun werk voortzetten.

Oss maakt opnieuw tonnen vrij voor extra woningen boven winkels in de stad. Voor de tweede keer in amper een halfjaar tijd spekt Oss de subsidiepot voor woningen boven winkels in het centrum. Dit keer wordt er liefst 480.000 euro vrij gemaakt waarmee maximaal 32 appartementen gerealiseerd kunnen worden in het stadshart.

Een mooi verhaal van talent dat werkzaam is bij Rev’it in Oss. Aan het woord project developer Marjon over haar ambities, dromen en hobby’s.

Update 19 mei

Monument voor de ‘gewone’ Osse arbeider in zeven stalen panelen.De zeven kunstwerken naar ontwerp van Irene Schaap beelden de belangrijkste beroepen uit het Osse industriële verleden uit: slachter, laborant, vervoerder, wever, drukker, botermaker en koekbakker.

Wijnhandel van Helden toont op Instagram de Osse Bubbel, per verkochte fles gaat 1 euro naar de Osse horeca.

Winkels in het centrum zijn open komende donderdag tijdens Hemelvaartsdag en aankomende zondag!

Update 18 mei

InProcess-LSP op Pivot Park over het slaapmiddel dat ingezet wordt bij IC patienten.

Samenwerkende ondernemers laten zien met filmpje hoe de Aziatische Drive In in Oss werkt.

Voedselbank ontvangt donatie van Ardagh voorheen Ballpackaging.

Ondernemers in recreatie en toerisme praten met elkaar over de huidige situatie.

HeesenYachts over hoe ze omgaan met de nieuwe richtlijnen.

Museum Jan Cunen presenteert een buitenexpositie in het park

Update 15 mei

Groothandel Food Loods Oss verkoopt barbequeproducten. Vanwege de coronacrisis zijn nu ook particulieren welkom voor kwaliteitsproducten voor groothandelsprijzen, meldt Kliknieuws.

De bakkers Lamers opende donderdag een pop-up store in het Osse centrum in het pand van Het Franse Bakkertje, schrijft Kliknieuws.

Aanbod aan basisscholen om groep 8 musical in Theater Lievekamp uit te voeren is schot in de roos, meldt DTV nieuws.

Osse gym legt strandje aan om buiten te sporten, meldt het BD.

Er zijn al tweeduizend kaarten verkocht voor de Osse Bingo Show van aanstaande zaterdag. Met de show wordt geld opgehaald voor de Osse horeca en sportclubs, die door de coronacrisis in zwaar weer zitten. Er zijn hoofdprijzen ter waarde van duizenden euro’s.

Fietsers zijn weer welkom op de maasveren met mondkapje op, meldt het BD.

Update 14 mei

De gemeente Oss roept ondernemers op om mee te doen aan de Ondernemersenquête Corona. De gemeente wil graag weten welke gevolgen ondernemers ondervinden van de coronacrisis en welke steun ze nodig hebben. Invullen kan hier tot donderdag 28 mei 2020 en is anoniem.

Hoe verder met je onderneming in coronatijd? Doe het Future Fit of het Start-up Booster programma! Om ondernemers nog beter te kunnen ondersteunen, is OndernemersLift+ hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Ondernemersklankbord in Oost-Brabant.

Alle inwoners van Oss kunnen vanaf nu gratis deelnemen aan 28 verschillende online trainingen. Verbeter je vaardigheden op het gebied van beter thuiswerken, lezen en schrijven, Word, digitale fotografie, yoga, sporten en bewegen, gezond eten, de iPad gebruiken, Excel, geluk en meer.

Kinderen van groep 8 mogen dit jaar op het podium van de Grote Zaal van theater De Lievekamp hun eindmusical laten zien aan het publiek, aldus Kliknieuws.

Shoppen in het Osse centrum, hoe werkt het? Bekijk de video:

Golfbad Oss heropent op maandag 18 mei de deuren. Verenigingen zijn de eerste week welkom, de weken erna baantjestrekkers en de zwemlessen. Voor recreanten blijft het golfbad voorlopig dicht. Actuele informatie op de website van het Golfbad.

MSD komt met corona-update en vertelt hoe zij alle zeilen bijzetten om de productie van spierverslappers op maximale sterkte te houden.

Update 12 mei

Donderdag 14 online bijeenkomst Starters Succes met Richard van Ommen van de Talentencampus.

Poppentheater Ronzebons gaat online uitzenden via 412TV.

Wethouder Frank den Brok trots op aanpassing- en doorzettingsvermogen van Ossenaren.

De Osse ondernemers kunnen hun galakostuum voorlopig even in de kast laten hangen. Het Business Gala is namelijk verplaatst naar mei 2021.

 

Update 11 mei

Nieuw de Osse bubbel: per verkochte fles gaat 1 euro naar de horeca.

Centrummanagement Oss gaat maandag in overleg met de gemeente over tijdelijke uitbreiding van de terrasruimte als de ‘horeca lockdown’ na 1 juni voorbij is, aldus Kliknieuws.

Het Franse Bakkertje in centrum Oss wordt pop-up voor bakker Lamers.

Na 2 maanden stilstaan kunnen de 600 bussen van Van Driel eindelijk weer de weg op en leerlingen in het speciaal onderwijs in onder andere Oss en Den Bosch vervoeren, meldt DTV.

Raben denkt terugval door Coronavirus goeddeels te kunnen beperken.

Update 7 mei

Het Brabants dagblad meldt dat de jaarlijkse Wandel3Daagse van Lith doorgaat met een coronaproof editie. Volwassenen en kinderen kunnen op eigen houtje in de maand juni een uitgezette route van 5,5 km lopen vanaf Lithergraaf 4, met leuke opdrachten. Lees hier meer:

Het Osse centrum wordt één groot terras: ‘We willen allemaal dat het weer gaat bruisen’, meldt het Brabants Dagblad.

Osse horecaondernemers sparen sinds september kroonkurken in en gaan daarmee verder zodra de horeca weer open gaat. Deze week gingen al 30 grote emmers naar het goede doel: een rolstoelbus voor de 6-jarige Nanne, meldt het Brabants Dagblad.

Overal in Nederland speelden trompettisten maandagavond om twee minuten voor acht het signaal Taptoe Infanterie. Tot tevredenheid van Harmen Klaver uit Oss, die er toe opgeroepen had. Lees hier meer: 

DTV meldt dat Oss een eigen Bingo Show krijgt vanuit de Lievekamp. Tijdens een avondvullend programma op zaterdag 16 mei zijn mooie prijzen te winnen én wordt geld opgehaald voor de horeca en sportclubs. Tussendoor is live muziek te horen van lokale artiesten. Kaartverkoop start hier.

De Osse kappers maken zich op voor heropening, meldt DTV.

Campinghouders gaan een druk zomerseizoen tegemoet omdat minder mensen naar het buitenland gaan. Ook de horeca mag dan weer open op grotere schaal. Voorlopig zijn er nog beperkingen op de campings, meldt DTV.

Jack van Lieshout deelt op facebook, dat Centrumondernemer Hanneke de Marco van Amici d’Italia al 5 weken op de IC in Bernhoven aan de beademing ligt. Haar revalidatie wordt al geschat op één jaar. Er is voor haar en haar familieleden een crowdfundactie gestart. Van harte aanbevolen!

De Osse bibliotheek is geopend voor het inleveren van boeken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. De boeken gaan eerst 72 uur in quarantaine en worden daarna weer uitgeleend in verrassingstassen. Hoe dat moet zie je in onze rubriek Vraag en Aanbod.

Update 4 mei

Donderdag 30 april opende de nieuwe Aziatische drive-in van Mr Long, en meteen kwamen zo’n tachtig mensen langs. De drive-in is open van donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Bij grote drukte wil Mr. Long die tijden nog wat verder verruimen. Lees hier meer.

Online inspiratiebijeenkomst over Lokaal blijven kopen op woensdagavond 6 mei, georganiseerd door Stichting Global Goals Oss. Sprekers zijn Hans van Telllingen die auteur is van het boek ‘Waarom stenen winkeld winnen’,  Peter ter Horst van modezaak Ter Horst van Geel en Jack van Lieshout die oa spreekt over de campagne van De Winkelier van Hier.  Meld je hier aan.

Wat een goed idee! Gemeente Oss rijkt cadeaubonnen uit aan haar werknemers ter besteding bij een Winkelier van Hier. Enthousiaste reacties van de Centrumondernemers op Facebook.

Smits opleidingen start weer met motor- en scooterrijlessen. Leerling en instructeur hebben meestal een afstand van meer dan twintig meter van elkaar. Met een eigen helm en handschoenen is er geen besmettingsgevaar.

De Osse markt is weer compleet met zowel food als non-food kramen. Dinsdag 5 mei is er geen markt vanwege bevrijdingsdag. Lees hier meer.

Update 30 april

Vandaag opent de East-West drive-in, de eerste Aziatische openlucht drive in van Nederland. Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 uur kunnen mensen langsrijden op Drontemeer 10 voor vers bereide gerechten. Een initiatief Mr Long in samenwerking met Venrooy Visspecialiteiten en andere ondernemers zoals Willemsen Kip en Padifood. Mr Long is gespecialiseerd in festivalcatering, die stil ligt tot 1 september. Met deze pop-up keuken creëren zij een creatief alternatief voor onze eigen stad. Lees hier meer.

Sportclubs hervatten met veel plezier de jeugdtrainingen met speciale maatregelen om anderhalve meter afstand te bewaren. Zoals bij de Maaskantse Boys in Maren Kessel, aldus Brabants Dagblad.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Thuisbezorgen is vaak mogelijk maar ook zijn veel winkels open. Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl

Update 29 april

Koks van hotel de Naaldhof verruilen pan en spatel even voor hamer en beitel. Lees het artikel in het Brabants Dagblad.

Topdrukte op de pakketten afdeling van de Postbode. Met name door het lange weekend hebben de webshop klanten enorm veel te versturen, zo meldt de Postbode.

Steeds meer bedrijven in het Osse centrum openen hun deuren langzaamaan weer. Uiteraard wordt overal rekening gehouden met de ‘1.5 meter samenleving’ en hanteren de winkels aangepaste openingstijden, zo tweet centrummanager Jack van Lieshout. 

De Gemeente Oss organiseert in samenwerking met de HAS Hogeschool een dag van duurzame verpakkingen. Vanwege de impact van Corona wordt deze dag op 22 juni volledig online gehouden. Lees hier meer:

Update 28 april

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden. In deze tijd organiseren zij drie gratis webinars of  workshops per dag over onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Het aanbod is bedoeld voor werkzoekenden en mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling. Lees hier meer:

Er is veel onduidelijkheid bij sportverenigingen wat wel en niet mag na 29 april.  De gemeente komt met antwoorden over de versoepeling van de Coronamaatregelen voor sportende jongeren en zet deze vanaf 29 april op de site zetten. Daarnaast helpt het SEC verenigingen zodat hun doorstart Coronaproof is. Lees het artikel van DTV.

Met een babbelboxen en een partytent met een raam ertussen stimuleert Brabant Wonen sociaal contact in hun verpleeghuizen, zo meldt Kliknieuws.

De gemeente Oss is een website gestart met tips over slim omgaan met geld. Deze nieuwe website was al in de maak, en is juist nu extra nodig. Lees hier meer.

Een stukje Rome in hartje Oss: dit is het vernieuwde fraterklooster van Berghege. Mooie ontwikkelingen in het centrum.

Future Food Group uit Oss zet de producten van Future Farm in de markt waarbij op basis van planten replica’s van vleesproducten gemaakt worden. Een nieuwe innovatie die de wereld moet veroveren, maar door de huidige situatie helaas wordt afgeremd. Lees hier het artikel van vakblad Meat&Co.

Deze week vindt de online Romeinenweek plaats .Geniet vanuit je huiskamer van online activiteiten en tips voor thuis van tientallen organisaties door heel Nederland! Ook Oss is goed vertegenwoordigd met de tentoonstelling van de Romeinse tempel van Kessel in 3D. Bekijk hem hier.

Osse ondernemers kunnen rekenen op extra ondersteuning tijdens de corona-crisis door de De Kracht van Oss, Kracht van New Business Oss, Starters Succes en de gemeente Oss. De bijzondere infrastructuur voor het creëren van extra werkgelegenheid is tot stand gekomen tijdens een eerdere crisis toen Organon overgenomen werd door MSD. De partijen zijn er nu voor alle ondernemers in Oss, van zzp-er tot groot bedrijf. Lees hier meer. 

Update 24 april

Een inzamelingsactie om barbierszaak Kei Scherp de coronacrisis door te helpen heeft in amper één dag tijd al meer dan 7.000 euro opgeleverd. Dik 160 klanten en collega’s maakten een bedrag over waar ze later een knip- of scheerbeurt voor terugkrijgen, zo meldt Brabants Dagblad.

Jarige Volksuniversiteit Oss schakelt om naar online: ‘Men is blij om elkaar weer te zien’, lees het artikel in Brabants Dagblad. 

Update 23 april

Stadsherberg de Keurvorst in Ravenstein verhuurt de tien hotelkamers tijdelijk als thuiswerkplekken. Speciaal voor mensen die in alle rust een dag of dagdeel aan de slag willen. Lees hier meer:

Osse centrumondernemers creatief tijdens de Coronacrisis. Lees hier meer:

In deze tijd schakelen ondernemers een tandje bij, zo ook Peter ter Horst. Lees hier meer: 

Update 22 april

Stagiaires Leijgraaf werken door in laboratoria ziekenhuis. Lees het artikel in het Brabants Dagblad.

Twee extra drive-ins voor voedsel van bedrijven in Oss toegestaan, zo meldt DTV.

Handen wassen is essentieel in deze tijd. MSD deelt video met uitleg over hoe je dit het beste kunt doen. Doe er je voordeel mee.

Ondernemers bereiden zich voor op de anderhalve-metereconomie. Hoe doen zij dat?

Update 21 april

Dtv

Pivot Park verstrekt negen innovatievouchers aan zijn huurders. Die moeten de farmaceutische bedrijven helpen om de crisis te overleven én bijdragen aan nieuwe inzichten en innovaties om het virus te bestrijden. Lees hier meer.

ZZP NOB BOOST start een informatieportaal voor zzp’ers. De gevolgen van de coronacrisis zijn verstrekkend voor zzp’ers, ook in Noordoost-Brabant. Goede kennis en informatie is daarom belangrijk. Het informatieportaal vind je hier.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Thuisbezorgen is vaak mogelijk maar ook zijn veel winkels open. Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl.

Update 20 april

Brabants Dagblad

Mariaschool Vinkel gaat digitaal met Koningsspelen.

Triathleten trainen in Geffense plas nu het zwembad dicht is.

Tweedaags online muziekfestival met livemuziek vanuit Groene Engel op 24 en 25 april. Lees hier meer over dit evenement.

Hendriks Bouw & Ontwikkeling zet extra mobiele wastafels in om te voldoen aan de richtlijnen. Klik hier voor het bericht op Instagram.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Thuisbezorgen is vaak mogelijk maar ook zijn veel winkels open. Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl

Hoe de centrumondernemers hun bezoekers attenderen op de 1,5 meter samenleving lees je hier.

Update 17 april

Aspen meldt op LinkedIn hoe blij zij zijn met de cruciale levering van grondstoffen om te kunnen blijven voldoen aan de zeer grote vraag naar hun productie van API’s (Active Pharmaceutical Ingredients). Lees hier verder.

Werkgeverservicepunt Noord-Oostbrabant  komt met tips voor werkgevers in crisistijd. Lees hier de tips.

Brabants Dagblad

Is de immuniteitstest van Innatoss voldoende betrouwbaar? Huisartsen zijn erg kritisch. Waarom? Lees hier het antwoord.

Dtv

Lions club Ceres doneert 1500 stukken kaas aan voedselbanken Oss en Veghel. De voedselbanken zijn er blij mee omdat kaas voor veel mensen een luxeproduct is dat ze zelf niet vaak kunnen kopen.

De verrassingstasjes van bibliotheken zijn zeer gewild. De Osse bibliotheek heeft al zo’n 500 verrassingstasjes met boeken rondgebracht in drie dagen tijd! Leden kunnen het tasje aanvragen per e-mail. Lees hier over dit mooie initiatief.

Sportestafette van start in Oss– Ouderen zitten al weken erg veel binnen. De Sportestafette geeft hen live beweegles in heel Brabant, om mee te doen achter het raam of op het balkon. Bewoners van de Fratershof in Oss waren als eerste aan de beurt! Bekijk hier hoe dat verliep.

Centrumondernemers

Osse horecaondernemers hebben de gemeente gevraagd om meer ruimte voor terrassen. Na de lockdown kunnen zo meer  bezoekers worden ontvangen met respect voor de anderhalve meter afstand.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Hoe? Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl. Momenteel mooie aanbiedingen bij De Winkel en bij wijnhandel van Helden.

Update 16 april

LinkedIn

In een vlog vertelt Derya Tanrivermis,  Pharmaceutical Process Engineer bij MSD Oss, hoe zij de productie gaan ondersteunen na wekenlang thuis te hebben gewerkt. Lees hier meer.

Heb je hem al gezien, de video “Oss dat zijn we samen”  van de jonge Osse ondernemer Laurens van de Camp (18)? Wij krijgen kippenvel! Bekijk hier de video.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Hoe? Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl

Dtv

Het Osse bedrijf Innatoss heeft in Oss de eerste tests uitgevoerd op mensen die willen weten of zij besmet zijn geweest met het coronavirus. Hoe dat werkt lees je hier.

Brabants Dagblad 

Maaslandcollege neemt de laatste schoolexamens af. Veel digitaal, maar ook een paar op school door te spreiden en goed schoon te maken. Lees hier hoe het Maaslandcollege dit doet.

Scholieren kunnen voor bijles en studieadvies terecht op nieuw platform van Osse scholierenraad. Lees hier meer over het platform.

Een deel van de COVID-19 patiënten houdt chronische klachten is de verwachting, net als bij Q-koorts. Expertisecentrum Q-support pleit daarom voor een landelijk steunpunt voor deze nieuwe groep. Lees hier meer.

De coronacrisis krijgt gelukkig geen vat op bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Met de komst van Kusters is meer dan 80 procent van de grond op Vorstengrafdonk verkocht. Er zijn nog negen kavels over en voor allemaal is concrete interesse. Lees hier meer over de ontwikkelingen.

Dtv

Berghemse deelt samen met zoontje speelgoed uit, lees hier meer.

Update 15 april

Innatoss uit Oss heeft dinsdag de eerste tests uitgevoerd op mensen die willen weten of zij besmet zijn geweest met het coronavirus. Lees hier meer.

Nederlands kankermiddel uit Oss ingezet tegen covid-19. Lees hier meer.

Kusters Precision Parts investeert in nieuw pand en locatie op Vorstengrafdonk. Lees hier meer.

Blik achter de schermen bij MSD in Oss over productie medicijnen in strijd tegen corona. Bekijk de video hier.

BioConnection laat medewerkers en familie testen op covid-19, in samenwerking met Innatoss. Bekijk hier.

Pivot Park deelt video van InProcess LSP: ze zijn gevraagd om te helpen in Coronatijd. Bekijk de video hier.

Het Osse bedrijf Semillasan staat in de innovatie top 100. Lees hier meer.

Update 14 april

De gemeente Oss is tevreden over het verloop van het Paasweekend, zo meldt het Brabants Dagblad.. Ook de meubelboulevard en de dijken waren niet te druk. Lees hier het hele artikel.

Wim van Wanrooij, directeur productie van IBN, meldt op Linkedin dat IBN is overgeschakeld van de productie van automatten naar beschermingsmiddelen voor de zorg. Over wendbaarheid gesproken! Lees hier het bericht.

Op Facebook bericht Bizztopia over hun gratis online ondernemershelpdesk voor ZZP-ers, elke woensdag van 10.00-12.00 uur. Iets voor jou? Klik dan hier.

Private laboratoria zoals het Osse Innatoss krijgen te weinig speelruimte bij het testen op immuniteit voor corona, aldus huisarts Olde Loohuis, dertien jaar geleden de eerste arts die alarm sloeg vanwege de Q-koorts. Bekijk hier het programma Focus van 13 april.

Foto’s van de grote drukte bij het duurzaamheidsplein zijn getweet door gemeentesecretaris Henk Mensink, met complimenten aan de collega’s daar die de toestroom in goede banen leiden. Klik hier voor de tweet.

Het Osse farmaciebedrijf BioConnection meldt op LinkedIn in dat zij steriele productiecapaciteit beschikbaar hebben voor de productie van vaccins en medicijnen voor Covid-19. Lees hier het hele bericht.

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Hoe? Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl.

Online dorpskwis Lith populair, lees hier het artikel in het Brabants Dagblad.

Dtv

Lulboompop Megen; rijdend concert en stralende zon zorgen voor festivalsfeer. Wat een mooi initiatief!

De Groene Engel komt 24 en 25 april met live concerten van Nederlandse artiesten die te volgen zijn op Facebook, zogeheten Quarantaine-sessies. Lees hier meer over het evenement.

Leden van de bibliotheek kunnen vanaf vandaag gratis een tas vol boeken laten bezorgen. Hoe dit werkt, lees je hier.

Er is een run op buitensportartikelen gaande. Top1Toys aan het woord.

Jarige Esmee krijgt cadeautjes van opa en oma via een touw over de sloot. Hoe opa en oma dat deden, lees je hier.

Update 10 april

Op Facebook stelt Wilhelmien van Dijk uit Geffen haar tuin met een grote trampoline, schommels beschikbaar aan gezinnen met kinderen die geen tuin hebben. Neem wel contact met haar op voor een afspraak.

Brabants Dagblad

De Schaijkse Niek Spanjaards organiseerde gisteren een balkonbingo voor bewoners van zorgcentrum de Wijers, gesponsord door de Jumbo. Een groot succes! Lees hier verder.

Brabants Dagblad

Minimuseumschool Jan Cunen groot succes, filmpjes met opdrachten voor schoolkinderen zijn al honderden keren bekeken op social media. Lees hier verder.

Centrumondernemers

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Hoe? Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl.

Update 8 april

Nieuwe poëzie fietsroute in Ravenstein gemaakt door of voor kinderen gaat door op alternatieve manier. Lees hier hoe.

Zondag livemuziek van festival Lulboompop tijdens een live voordeurconcert door Megen. Lees hier meer.

Ondernemer Jorg Zwaans van Begra Trading laat op LinkedIn weten dat de orderintake weer aantrekt | Om die reden wil hij weer nieuwe mensen in dienst nemen. Lees hier meer.

Ondernemer Eric Huysdens van Huyswerk communicatie vertelt op LinkedIn over zijn initiatief zodat horeca ondernemers eenvoudig kunnen overstappen op thuisbezorgen | Lees hier meer over die mooie initiatief.

Het magazine BedrijvigOss kun je ook online lezen |  klik hier.

Centrumondernemers

Laten we het samen doen! Koop bij onze lokale toppers. Hoe? Alle informatie vind je op de website www.dewinkeliervanhier.nl.

Update 7 april

Titus Brandsmacollege deelt haar ervaringen met 3 weken thuisonderwijs met foto’s van de lege school | Hoe dat eruit ziet laat deze link zien.

MSD Oss verdubbelt productie spierverslappers voor coronapatienten | Lees hier verder.

Voetbalclub TOP Oss spreek voetballiefhebbers toe | Bekijk de video op de facebookpagina van Damian van Essen van VIDOX media,

Online bestellen en bezorgen met Hoale | De Osse start-up Hoale heeft zich razendsnel ontwikkeld tot partner van horecaondernemers in online bestellen en bezorgen. In het Osse centrum zijn een aantal zeer tevreden gebruikers. Lees hier meer over Hoale.

Hoe vier je je trouwdag als je in partner in quarantaine ligt? | Schoonmaakbedrijf Van Den Elzen uit Oss stelde een hoogwerker ter beschikking om het echtpaar van Es op hun 56e trouwdag te herenigen.

Het BD meldt:

Ik lijk wel de koningin | Osse mevrouw Kuijpers op 100e verjaardag verrast met serenade voor de Sibeliusflat. Zo’n 50 mensen (personeel, medebewoners en familie) zongen liedjes voor haar vanaf de parkeerplaats. Twee medewerkers hadden een zelf een lied geschreven. Lees hier meer over deze heuglijke dag.

Update 6 april

Kliknieuws Regio Oss meldt:

Your Escape Room uit Oss lanceert online escapespel in mooie samenwerking | Lees hier hoe je thuis zelf het spel kunt spelen.

Honderden Osse senioren ontvangen vandaag paasattentie | Lees hier verder.

Brabants Dagblad meldt:

Celebrity Kappers en haarmode Wingens bieden hulp op afstand | Hoe? Dat lees je hier.

Aftrap digitaal muziekcafé ‘Ons Mam’ trekt meteen al 130 online kroeglopers | Lees hier meer over deze gezellige avond.

Modezaken van van Tilburg vanaf vandaag weer open | Meer over onder andere de openingstijden lees je hier.

Lunchroom Supervlaai schenkt paaschocola aan medewerkers Brabantzorg | Lees hier meer over dit mooie gebaar.

Update 4 april

Kliknieuws  Weekblad Regio Oss meldt:

Online modeshow Ter Horst van Geel | Lees hier verder.

Update 3 april

Dansende bewoners Anna Bijnsstraat bij verrassingsconcert Heidi. Vanochtend gaf Heidi een pop-up concert voor appartementencomplex Aqua. Een initiatief van Edwin Oss, zijn moeder woont in deze flat en hij wilde haar zo een onbezorgd moment geven….en velen genoten ervan mee! Bekijk hier de video.

Studenten HAN werken aan optimalisatie uitgiftesysteem Osse voedselbank.

De Osse voedselbank verwacht een grote toeloop vanwege de economische terugval door de coronamaatregelen. Zij heeft daarom dringend behoefte om haar uitgiftesysteem te optimaliseren. De Talentencampus heeft bemiddeld in de inzet van vijf studenten van de HAN Technische bedrijfskunde om hen te helpen  met dit vraagstuk. Heb jij ook een vraagstuk waarvoor je specifieke kennis zoekt, maak dit kenbaar! 

Update 2 april

Avans studenten maken op 8 april scenario’s voor Osse bedrijven na de crisis in Hackathon.

30 hbo studenten van de opleiding Business Innovation van Avans willen iets doen voor ondernemers in Oss. In samenwerking met de Talentencampus is het idee ontstaan om een online Hackhaton te organiseren, dit is een snelkookpansessie om in 24 uur een probleem op te lossen. De studenten  gaan de uitdaging aan om scenario’s te ontwikkelen voor Osse bedrijven na de coronacrisis. Op 8 april 12.00 uur starten zij met deze Hackathon, voor nu Coronathon genoemd. Wil jij als bedrijf een scenario voor jouw business voor na de crisis? Lees meer onder vraag & aanbod en meld je hier aan!

Update 1 april

Horecapersoneel en ZZP-ers aan de slag bij Flash.

Flash produceert in Oss wegwerpschoonmaakartikelen en heeft het momenteel erg druk. Zij hebben ook de productie van mondkapjes opgepakt en waren dringend op zoek naar extra medewerkers. De Talentencampus heeft hen in contact gebracht met onder andere een horecabedrijf en ZZP-ers in de regio. Zo helpen we elkaar! Heb jij vraag of aanbod van personeel, maak dit kenbaar op het forum! 

RTL nieuws meldt het volgende:

Laboratorium Innatoss Laboratories in Oss werkt aan snelle bloedtest die ziet of je corona hebt gehad. Lees hier verder.

Op LinkedIn

Bij pharmaciebedrijf Aspen Oss gaat het werk veilig door, veel dank aan alle medewerkers. Lees verder.

Begra magazijninrichting heeft het werk aangepast en is extra trots op haar medewerkers. Lees verder.

Josina Bloemen bestaat dit jaar 100 jaar. De geplande festiviteiten gaan niet door. | Suzanne de Bekker hoopt daar later dit jaar alsnog een mooie invulling aan te kunnen geven. Lees verder.

Pivot park past antivirale MVX-coating toe in alle gebouwen. | Een bericht over speciale coating die deurklinken en andere contactoppervlakken langdurig ontsmet. Lees verder.

Gemeente Bernheze en BSOB nemen aanvullende maatregelen voor ondernemers | Lees verder in de ondernemersnieuwsbrief.

Het Brabants Dagblad meldt:

Run op hulp uit corona-noodfonds in regio | Zo’n 900 zzp’ers en zelfstandige ondernemers hebben zich in een paar dagen tijd gemeld bij de gemeente Oss voor hulp uit het noodfonds. Lees verder

Kliknieuws Weekblad regio Oss meldt:

Burgemeester Wobine Buijs heeft verschijnselen van Covid-19, laat ze weten in een e-mail naar de pers. Of ze het coronavirus ook daadwerkelijk heeft, is onduidelijk, omdat er geen mogelijkheid is om te testen. Buijs pakt komende maandag haar werkzaamheden weer op als ze minimaal 24 uur van alle verschijnselen verlost is, conform de richtlijnen van het RIVM. Tot die tijd neemt Frank den Brok als loco haar taken waar.

Ruud van Nistelrooij doneert 6000 voedselpakketten aan voedselbanken. Op Instagram zegt de Voedselbank Oss: “We zijn overdonderd met zo’n donatie. Voedselbank Oss zorgt dat je donatie terecht komt bij de mensen die het nu meer dan nodig hebben. VantheMan is groot voetballer met nog steeds een groot hart.”

De Oijense zangeres Vajèn van den Bosch zingt mee met Coronalied | Zij is één van de honderd BN’ers die vanuit eigen huis heeft meegewerkt aan Zon, ook wel gezien als het ‘Coronalied’. Alle opbrengsten gaan naar Het Ouderenfonds, de Voedselbank en het Oranjefonds. Het resultaat werd maandagavond gepresenteerd op televisie bij Jinek.

DJ Menno uit Heesch lanceert zaterdag ‘Home Sweet Home Party’ | Komende zaterdag organiseert DJ Menno samen met collega DJ Jorg via Facebook een livestream voor thuiszittend Nederland. Op zijn Facebookpagina is het event ‘Home Sweet Home Party’ aangemaakt. Zaterdag is er van 20.30 tot 23.00 uur volop muziek. “Zo dragen we wat positiefs bij in deze lastige tijden en kan men even de saaie zaterdagavond vergeten.”

Zaterdag 4 april concert door Daantje uit Oss via livestream.

Nieuws van onze Centrumondernemers

Ter Horst van Geel heeft de winkel in Oss weer geopend. De aangescherpte maatregelen en richtlijnen van het RIVM zijn doorgevoerd, zo is op facebook te lezen. “Natuurlijk shop je de mooiste voorjaarsmode ook altijd online. Daarnaast posten wij dagelijks inspiratie, nieuwe items en mode/advies op onze social media. Wij staan op alle mogelijke manieren voor je klaar.”

Christian Chocolaterie presenteert knutselkit voor Pasen, natuurlijk online te bestellen en gratis thuisbezorgd.

Update 31 maart

Facebook-groep voor burenhulp ‘Coronahulp Oss en omgeving’ groot succes | De speciale Facebook-groep ‘Corona hulp Oss & omgeving’ is een initiatief van Irene Hoogendorp. Hier komt vraag en aanbod samen van particulieren. Lees hier het hele artikel.

Vos Logistics doneert soep in blik aan voedselbank | Vos Logistics heeft twee pallets met soep in blik van hun klant CraftHeinz gedoneerd aan de voedselbank Oss. Dank!

Perqa drukkerij & Up reclame verrast Spahuys met toepasselijk kado | Bij het Spahuys kun je nu ook online kadodozen bestellen met wellnessproducten. Ook Perqa drukkerij en Up reclame vinden dit een geweldig idee, wel viel het ze op dat de potjes zijn voorzien van handgeschreven etiketten. Zie ook het bericht op LinkedIn.

Update 30 maart

Weer enorme donatie van mondkapjes, nog steeds dringende behoefte! | Op 30 maart deed een groep Osse ondernemers een donatie van maar liefst 13.000 mondkapjes! Dezelfde dag is het materiaal ingepakt en verspreid door vele vrijwilligers. Oss is nog steeds op zoek naar schorten mét mouw, overalls en mondkapjes van het type FFP1, FFP2 en FFP3. In de hal van het gemeentehuis staan bakken waar mensen spullen kunnen achterlaten, de gemeente coördineert de actie.

Ook tegemoetkoming voor getroffen ondernemers in non-food detailhandel | Ook Osse winkeliers zoals kleding- en schoenenzaken komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van 4.000 euro. Al hoeft hun winkel niet verplicht te sluiten, toch blijven de klanten massaal weg vanwege het advies om thuis te blijven. Lees hier meer.

Update 27 maart

Regio Oss in actie voor mondkapjes!

 • Inzamelingsactie mondkapjes wethouder van Kessel in volle gang

Wethouder Van Kessel startte 21 maart een inzamelingsactie voor onder andere mondkapjes, geholpen door talloze grote en kleine ondernemers uit Oss. Roland van der Meulen van Dutz Eyewear heeft zelfs 6000 mondkapjes overhandigd!  Lees hier verder.

 • Naaiatelier Van Tilburg maakt mondkapjes

In het naaiatelier van één van onze partners, modehuis Van Tilburg in Nistelrode worden  mondkapjes genaaid. De coupeuses, die nu zonder werk zitten, maken herwasbare mondkapjes, waar een filter in geschoven kan worden voor particulier gebruik, onder andere voor de medewerkers van Buurtzorg. Het gaat in eerste instantie om 1250 mondkapjes, maar van Tilburg hoort graag of er meer nodig zijn. Lees hier het hele artikel.

 • ZLTO Oss Den Bosch roept leden op om mondkapjes te doneren

ZLTO Oss Den Bosch roept haar leden op om mee te doen aan de landelijke inzamelingsactie van de ZLTO voor mondkapjes, schorten en spatbrillen.  Zij denken ook na hoe zij kunnen helpen als een van haar leden het coronavirus heeft en hoe zij deze sociaal kunnen ondersteunen. Lees hier het hele artikel.

Zorgcentrum de Wellen neemt 24 coronapatiënten over van ziekenhuizen op speciale afdeling | Zorgcentrum De Wellen krijgt een eigen corona-afdeling. Daar worden vanaf volgende week 24 oudere patiënten behandeld, afkomstig uit de ziekenhuizen Bernhoven en Jeroen Bosch.  Lees hier het hele artikel.

Onderwijs op afstand: het Hooghuis heeft het voor elkaar! | Het Hooghuis meldt met trots dat het is gelukt om in zeer korte tijd onderwijs op afstand in te richten. Leerlingen volgen de lessen aan de hand van hun reguliere rooster vanuit hun eigen huis. Wij vinden het een topprestatie dat het onderwijs in Oss onder deze omstandigheden “gewoon” door kan gaan!   Lees hier het hele artikel.

Uitwisseling personeel La Colline en drukkerij Acket; Talentencampus Oss verbindt | De oproep van de Talentencampus om lokaal te werven werpt haar vruchten af! Dankzij onze verbinding kunnen twee horecamedewerkers van La Colline, die momenteel thuiszitten, tijdelijk aan de slag bij drukkerij Acket. De horeca en drukkerij hebben misschien niet al te veel gemeen, maar toch zijn extra handen in deze tijd enorm welkom. Graag helpen wij ook jouw organisatie uit de brand. Heb je dringend nieuwe medewerkers nodig? Of zit je thuis en wil je graag aan de slag? Meld je aan op ons forum!

 Talentencampus biedt ZZP-ers gratis bedrijvenpagina | De Talentencampus Oss biedt nu ook aan ZZP-ers de mogelijkheid een bedrijvenpagina aan te maken om zich te presenteren. Een aantal ZZP-ers uit de regio Oss heeft zich inmiddels bij ons aangemeld. Kijk hier wie dat zijn.

Berichten van onze Centrumondernemers

 • Winkeliers in het centrum van Oss zonder webshop zijn een bezorgservice gestart voor klanten die nu liever niet de deur uitgaan.

Geef je bestelling telefonisch of per mail door; het afrekenen kan bijvoorbeeld met een tikkie. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Bloesemtheehuis, Wehberg Mode,  parfumerie Marcel en Christian Chocolade. Lees hier verder.  

Thuis met een twist

Wat doen Ossenaren zoals thuis doen in coronatijd?

 • Rob en Job zitten noodgedwongen thuis en zijn gestart met de verkoop van verse smoothies.
 • Marries Createlier deelt op instagram berichtjes over knutselwerkjes die je thuis kunt doen
 • Bieb-Breiers in Oss maken lapjes om dekentjes van te maken en roepen thuisblijvers op om dit te doen #breienvoorhetgoededoel
 • Museum Jan Cunen deelt online kunstwerken uit de collectie met uitleg
 • MedifitOss plaatst online berichten om fit te blijven, FiTNEZZplaza biedt haar klanten een gratis abonnement op FitsnackTV en biedt hen online live fitness en yogalessen aan.