Over ons

Talent voorop
Iedereen beschikt over talent. Jij doet waar je goed in bent. Je beschikt over kennis. Je bent handig. Wil je jouw talent verder ontdekken en ontplooien? Een goede plek vinden op de arbeidsmarkt? Samenwerken aan inspirerende projecten in de praktijk? Wil je talent inzetten of verder ontwikkelen binnen jouw onderneming? De Talentencampus Oss brengt talent uit Oss en omgeving bij elkaar. De Talentencampus draagt bij aan een gezonde arbeidsmarkt in de regio en ondersteunt ondernemerschap, vakmanschap, kennisontwikkeling en innovatie.

Talent onder regie
De vraag naar personeel dient goed afgestemd te zijn op het aanbod aan talent. De Talentencampus Oss regisseert verrassende cross-overs tussen onderwijs, ondernemers en overheid voor een nog betere aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Ondernemers verbinden zich via de campus aan collega-ondernemers, bedrijven uit andere branches of overheidsinstellingen en/of werken samen om specifieke talenten bij zowel jong als oud te stimuleren. De Talentencampus helpt jongeren een stageplaats of leerbaan te vinden, organiseert netwerkbijeenkomsten voor onderwijs en bedrijfsleven en werkt intensief samen met ondernemers aan geavanceerde opleidingen. Ook voor hen die nog niet of onvoldoende zijn aangesloten op onderwijs of arbeidsmarkt, wil Talentencampus de verbindende factor zijn. Heb je vragen die gaan over beroepsoriëntatie, opleidingen en kennisontwikkeling dan kun je bij de Talentencampus Oss terecht!

Talent op de campus
Alle activiteiten van de Talentencampus Oss komen samen op de fysieke campus aan de Nelson Mandelaboulevard. Hier worden drie plaza’s gerealiseerd, waarvan het Wellbeing Plaza volledig is opgeleverd en bewoond. Daarnaast is er het Central Plaza en het Business Plaza (oplevering september 2016). Hier vind je wonen, leren, werken, welzijn, sport en ontspanning. Gemeente, scholen, bedrijven en sportinstellingen werken hier samen om de ontwikkeling van talent te stimuleren. Het is een ontmoetingsplek voor studenten, werkzoekenden, schoolverlaters, carrièreswitchers en ondernemers. En thuisbasis voor bezoeker, partner en huurder.