Historie

Ontstaan TCO
In 2002 is het idee van de Talentencampus ontstaan. Eén vraag stond toen, en ook nu nog altijd, centraal: hoe sluit je het talent van mensen en de vraag naar personeel goed op elkaar aan? Vanaf het begin was het voor de bedenkers duidelijk dat de campus moest gaan om:

  • Benutten van talenten; van leerlingen en medewerkers in bedrijven uit Oss en omgeving.
  • De meerwaarde van samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid.


In 2008 werd verder inhoud gegeven aan het idee van een talentencampus. In een tweejarig project, ‘Talentencampus Oss’ is de basis gelegd voor het gedachtegoed. Namelijk het verbinden van onderwijs, overheid en ondernemers. Met als doel talenten, veelal de leerlingen van scholen, te voorzien van activiteiten, waarbij zij zicht krijgen op ‘wie ben ik?’, ‘wat zou ik later willen worden?’ en ‘wat kan ik later worden?’. Dit was met name voor Het Hooghuis locatie Zuid/West, Het Hooghuis locatie Stadion en ROC de Leijgraaf, het  begin van een goede samenwerking met elkaar en het bedrijfsleven.

TCO nu
Met de oprichting van de ‘Vereniging Talentencampus Oss’ in januari 2014, is de ontwikkeling van het gedachtegoed (man)kracht bijgezet. De vereniging verbindt instanties en personen, wil initiatieven versnellen en zichtbaar maken in de praktijk. Hier vind je een aantal inspirerende projecten die, mede door de inzet van de vereniging, tot stand zijn gebracht. Mede door alle inzet van de vereniging is de Talentencampus Oss uitgegroeid tot wat het nu is. Een regisseur van verrassende samenwerkingen tussen onderwijs, ondernemers en overheid. TCO draagt met haar activiteiten bij aan gezonde arbeidsmarkt, waar vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten.

Alle activiteiten van TCO komen samen op de fysieke campus aan de Nelson Mandelaboulevard. De ideale locatie voor een verbindende organisatie als TCO. Het gebied in en om de campus biedt genoeg kansen en mogelijkheden voor samenwerking! Veel bedrijven en instellingen zijn gevestigd op de campus, Park Zwanenberg grenst aan de campus en aan de andere kant is er verbinding met onderwijslocaties.