Hoe kunt u de crisis een positieve wending geven?
Doe mee!

“Never waste a good crisis”
Deze quote hebt u ongetwijfeld de laatste tijd wel vaker gehoord.
Winston Churchill wordt beschouwd als de geestelijke vader ervan, toen hij kort na de Tweede Wereldoorlog zijn visie gaf op de oprichting van de Verenigde Naties.

En het is ook waar: de coronacrisis dwingt ons anders naar de wereld te kijken. Behalve veel onzekerheden en moeilijke momenten, zet de crisis ons aan het denken over onze huidige manier van handelen. We leren nieuwe vaardigheden, we worden steeds meer digitaal, het lukt ons werk en gezin te combineren, maar vooral hebben we veel meer oog voor de medemens en durven dat ook te uiten. We drukken ons respect uit voor mensen in de vitale sectoren, in het onderwijs en het publieke domein.
Het lukt ons met z’n allen dus om een positieve wending aan deze crisis te geven.

Foto Simone van de Wijdeven

Hou het goede vast

Belangrijk is dat we, als we straks weer verder zijn en de crisis achter ons ligt, we het goede van nu weten vast te houden.

Ik help daar graag bij.

Als tekstschrijver wil ik de verhalen uit deze bijzondere periode in ons leven vastleggen. Ieder van ons krijgt op de een of andere manier wel te maken met de gevolgen van het virus. Als persoon, als slachtoffer, als ondernemer, als personeel in een vitaal beroep, als jongere, als oudere. Het maakt niet uit. De crisis raakt ons allemaal. Maar ik ben ook vooral nieuwsgierig naar de manier waarop een ieder van ons probeert de positiviteit uit deze crisis te halen. Hoe gaat u nu om met de crisis en wat neemt u mee naar later?

Ik nodig u dan ook uit om uw verhaal met mij te delen. Ik werk uw verhaal uit, schrijf het op en publiceer deze via de lokale media. Mijn doel is om later alle verhalen te bundelen in een boek. Ik zie het als een eerbetoon aan ons zelf, aan onze veerkracht en onze maatschappij, aan de manier waarop wij met z’n allen door deze periode heen zijn gekomen.
Soms met een groot verlies, een enerverende ervaring of harde confrontatie. Maar altijd met nieuwe spirit, herwonnen moed en een grote drijfveer om weer door te gaan.

Wat kunt u verwachten?

Zodra u reageert op deze oproep, ga ik contact met u leggen. Via mailwisseling of in een telefoongesprek ga ik u drie prangende vragen stellen:
– Wat voor invloed heeft het coronavirus voor u op dit moment?
– Hoe geeft u de coronacrisis een positieve wending? Wat doet u anders dan      vóór de crisis?
– Waar hoopt u op voor u en voor onze samenleving na de coronavirus?

Uw antwoorden verwerk ik in een persoonlijk verhaal, waarin u zich volledig herkent. Uiteraard mag u het lezen voordat ik het instuur bij een van de lokale kranten in de gemeente Oss en Landerd. U hebt de regie over uw verhaal.

Waar ga ik voor?

Ik ga voor uw enthousiasme om deel te nemen en openheid in uw verhaal. Ik hoop dat u uw creatieve ideeën en uw toekomstdromen met mij wilt delen .

Hebt u belangstelling?

Als u belangstelling hebt of als u iemand kent die graag mee zou willen doen, neemt u dan contact met mij op via mail, app of telefoon. Ik hoor graag van u.

Contactgegevens

Over Simone van de Wijdeven

Simone van de Wijdeven studeerde Franse Taal en Letterkunde, Russisch, Journalistiek en Mediation. Ze is tolk / vertaler Frans en schrijft columns, interviews, persberichten en websites.
Ze heeft een luisterend oor en kan zich heel goed inleven in de gevoelens van anderen. Ze schrijft voor Arena Lokaal, De Linguaan, het tijdschrift van het NGTV (Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers) en voor het Tijdschrift Conflicthantering van de Nederlandse Mediatorsvereniging.

In 2017 verscheen haar eerste boek: Aminata, tussen Hoop en Vrees.

Ze is lid van de Rotary Schaijk – Land van Ravenstein en ze zet zich vrijwillig in als buurtbemiddelaar voor Ons Welzijn in de gemeente Oss.

Foto bomen Simone van de Wijdeven

Ik maak graag kennis met u!