Talentencampus start initiatief #OssVerbindt

De Talentencampus slaat tijdelijk een andere weg in. Normaal ken je ons als verbinder tussen onderwijs, overheid en ondernemers met een groot aantal activiteiten in Oss en omgeving. In de huidige situatie waarin de scholen gesloten zijn en bedrijven vechten voor hun bestaan, proberen wij tóch onze rol als verbinder te pakken. Daarom hebben wij besloten om ons netwerk in te schakelen om vraag en aanbod uit de regio aan elkaar te koppelen. Een nieuw initiatief waarin ondernemers, zzp’ers en werkzoekenden elkaar eenvoudig kunnen vinden.

Wegens alle ontwikkelingen en getroffen maatregelen zitten veel talentvolle lokale ZZP’ers, maar ook reguliere medewerkers noodgedwongen en geheel onverwacht thuis zonder werk. Deze multi-inzetbare groepen staan klaar om aan de slag te gaan bij lokale ondernemers. Juist deze groep proberen wij een hart onder de riem te steken, en te helpen door hen te koppelen aan ondernemers die wél tijdelijk personeel nodig hebben. In deze onzekere tijden moeten we elkaar bijstaan om gezamenlijk deze crisis te boven te komen.

Deze bal kwam aan het rollen doordat honderden chauffeurs bij van Driel thuiszitten wegens de genomen maatregelen met betrekking tot personenvervoer. Waarom zouden we deze chauffeurs niet elders kunnen inzetten, waar men juist schreeuwt om extra personeel? Met name in de magazijnen, bezorging en zorg zijn momenteel volop extra handen benodigd. Binnen deze momenteel vitale functies zien we een grote vraag naar personeel vanwege de stijging van online verkoop en het aantal getroffen mensen door het virus. We zagen veel bedrijven in ons netwerk kampen met een overschot of tekort aan werknemers, en deden daarom een oproep via LinkedIn. Op deze manier proberen wij mensen die tijdelijk zonder werk zitten te koppelen aan hulp vragende bedrijven. Het motto: #OssVerbindt was geboren.

Succes!

Al snel begon onze oproep om lokaal te werven namelijk haar vruchten af te werpen en stroomden de aanvragen binnen. We zijn direct aan de slag gegaan met het inventariseren van werkzoekenden en aanbieders en hebben al een aantal mooie samenwerkingen opgezet. Een daarvan is de verbinding tussen restaurant La Colline en drukkerij Acket. Dankzij onze oproep kunnen twee horecamedewerkers van restaurant La Colline, die momenteel thuis zitten, tijdelijk aan de slag bij Acket. Je zou denken dat de horeca en drukkerij branche niet al te veel raakvlakken hebben, maar juist deze extra handen kunnen in deze tijd het verschil maken en zijn daardoor erg belangrijk!

Positiviteit in Oss

Bovendien bouwen wij, in samenwerking met de Gemeente, onze website tijdelijk om tot een plek vol positieve verhalen. Ook al lijkt deze tijd wat grimmig, toch moeten we positiviteit volop blijven stimuleren. Talloze inwoners, ondernemers en creatieve geesten hebben de afgelopen tijd gewerkt aan initiatieven om elkaar te helpen. De een verzamelt mondkapjes voor in de ziekenhuizen en de ander belt dagelijks met onze ouderen om de eenzaamheid tegen te gaan. Deze prachtige verhalen willen hier bundelen en online delen om de wereld te laten zien dat we sámen door deze crisis gaan komen. Iedereen kan hier zijn of haar steentje aan bijdragen en dat willen we graag stimuleren.

Graag willen we iedereen oproepen om onze #OssVerbindt te gebruiken om positieve verhalen over nieuwe samenwerkingen, initiatieven en successen te delen. Ondanks de fysieke afstand van 1,5 meter, zorgt deze crisis er juist voor dat we steeds dichter naar elkaar groeien. Alleen door samen door te groeien komen we er namelijk sterker uit. Daar geloven wij in!

Kan jouw bedrijf ook extra hulp gebruiken in deze tijd, ben je dringend op zoek naar tijdelijk werk of heb jij een leuk initiatief bedacht? Aarzel dan niet en meld je aan via info@talentencampusoss.nl. Wij helpen je graag!