Dag en Week van de Techniek

Met de Dag en Week van Techniek willen we kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met de wereld van techniek. De week vindt in 2024 plaats van 17 tot en met 21 juni, met als spectaculaire afsluiter de Dag van de Techniek op zaterdag 22 juni.

Dag en Week van de Techniek

Ervaar De magie van techniek

Maandag 17 juni t/m zaterdag 22 juni is de Week van de Techniek. Ruim 20 bedrijven in Oss en omgeving zetten de deur open om basisschoolkinderen van groep 7 en 8 de magie van techniek te laten ervaren. En te ontdekken dat iedereen techniek in zijn handen heeft. Lassen, boren, bouwen, sleutelen, schaven, programmeren en nog veel meer.....

Dag van de Techniek, dé spectaculaire afsluiter

Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 16.00 uur staat Dome-X in Oss bol van de techniek. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Founder van Dome-X, Lambèr Hendriks. Hij vindt het heel belangrijk dat kinderen ervaren wat je allemaal kan doen met techniek. Dit kan het beste door mee te doen en mee te maken. Door daadwerkelijk zelf aan de knoppen te draaien ervaar je de magie van techniek.  

Bij Dome-X komen ruim 50 technische Osse bedrijven samen. Zij organiseren de activiteiten en nemen je mee in de wereld van techniek.

De toegang is voor iedereen gratis.

Regionale samenwerking

De Week en Dag van de Techniek Oss wordt jaarlijks georganiseerd in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus Oss en is ontworpen om kinderen op een leuke en toegankelijke manier kennis te laten maken met technische beroepen. De Talentencampus heeft de leiding over de organisatie van dit evenement en werkt daarbij samen met een professioneel evenementenbureau voor een soepele en succesvolle uitvoering.

bedrijf uit de technische sector? schrijf je in!

Wil jij de techneuten van de toekomst laten kennismaken met de magie van techniek? Schrijf je bedrijf dan in voor de Week van de Techniek en/of de Dag van de Techniek via de website.

wil je met je klas deelnemen?

Van maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni krijgen basisschoolleerlingen de kans om leuke, technische bedrijven te bezoeken. Zij krijgen een rondleiding en mogen een leuke doe-activiteit doen om zelf te ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Ben of ken jij een docent uit groep 7 of 8 in de regio Oss? En vind je het leuk om met jouw leerlingen de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met techniek? Schrijf je in via de website.

Dag van de Techniek 2023 bij Dome-X

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

andere projecten bekijken?

All posts