Dag en Week van de Techniek

Met de Dag en Week van Techniek willen we kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met de wereld van techniek. De datum en locatie voor 2025 maken we binnenkort bekend!

Dag en Week van de Techniek

Een terugblik op de magie van techniek
Van maandag 17 juni tot en met zaterdag 22 juni 2024 vond de Week van de Techniek plaats. Gedurende deze week openden meer dan 20 bedrijven in Oss en omgeving hun deuren voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8. Het doel was om hen te laten ervaren hoe magisch techniek kan zijn en te ontdekken dat techniek in iedereen zit. Van lassen en boren tot bouwen, sleutelen, schaven en programmeren – de jonge bezoekers konden alles zelf uitproberen.

Dag van de Techniek: een spectaculaire afsluiting
Op zaterdag 22 juni vond de spectaculaire afsluiter plaats in Dome-X, Oss. Van 10.00 tot 16.00 uur was Dome-X het epicentrum van techniek. Dankzij de inzet van de oprichter van Dome-X, Lambèr Hendriks, kregen kinderen de kans om actief deel te nemen en de magie van techniek zelf te ervaren. Meer dan 50 technische bedrijven uit Oss kwamen samen om een scala aan activiteiten te organiseren en de bezoekers mee te nemen in de fascinerende wereld van techniek. De toegang is gratis voor iedereen.

Regionale samenwerking
De Week en Dag van de Techniek in Oss werden mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus Oss. Dit jaarlijkse evenement biedt kinderen op een leuke en toegankelijke manier de kans om kennis te maken met technische beroepen. De Talentencampus nam de leiding in de organisatie, ondersteund door een professioneel evenementenbureau voor een vlekkeloze uitvoering.

Op naar 2025!
We willen alle deelnemers en partners bedanken voor hun geweldige bijdragen aan dit evenement. Blijf op de hoogte, want we zullen binnenkort de datum en locatie van de editie van 2025 bekendmaken. We kijken ernaar uit om jullie dan weer te verwelkomen voor een nieuwe week vol technische ontdekkingen!

Dag van de Techniek 2024 bij Dome-X

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

andere projecten bekijken?

All posts