Open Badges bij Koning Willem 1 College

De Talentencampus speelt samen met het Koning Willem 1 College een belangrijke rol in onze regio bij het ontwikkelen van Open Badges: een digitaal certificaat waarmee werknemers en studenten (h)erkend worden en een specifieke vaardigheid, kennis of bijdrage zichtbaar wordt.

Open Badges bij Koning Willem 1 College

Hoe werken Open Badges?

Het Koning Willem I College (KW1C) heeft in samenwerking met de Talentencampus een vernieuwend initiatief geïntroduceerd: de Open Badges. Deze digitale badges zijn een moderne manier om vaardigheden, kennis en prestaties te erkennen. Studenten en professionals kunnen via diverse cursussen en workshops bij het KW1C deze badges verdienen. Deze erkenning is niet alleen een stimulans voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar maakt ook talenten zichtbaar voor potentiële werkgevers.

Open Badge Paspoort: Beheer van Prestaties

De behaalde Open Badges kunnen worden verzameld en beheerd in het Open Badge paspoort, een speciaal ontwikkelde app. In deze app heeft de werknemer of student de controle; zij kunnen zelf beslissen welke Open Badges zij accepteren. Zodra een badge is toegevoegd aan het paspoort, biedt de app de mogelijkheid om deze direct online te delen, bijvoorbeeld via platforms zoals LinkedIn.

Door middel van het Open Badge paspoort krijgt de gebruiker de autonomie om hun prestaties te beheren en te delen op een manier die bij hen past. Dit bevordert niet alleen transparantie en flexibiliteit, maar ook de trots en erkenning die gepaard gaat met het behalen van Open Badges.

De toekomst

Doordat Open Badges digitaal beschikbaar zijn, hebben zowel werknemers als studenten de mogelijkheid om online hun vaardigheden en kennis te tonen. Dit maakt hen gemakkelijker vindbaar voor potentiële werkgevers. Bovendien biedt het voordelen voor werkgevers: met behulp van Open Badges wordt het aanzienlijk eenvoudiger om werknemers te vinden die over specifieke kwaliteiten en vaardigheden beschikken.

Deze samenwerking tussen de Talentencampus en KW1C onderstreept het belang van voortdurende ontwikkeling en innovatie in het onderwijs.

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

andere projecten bekijken?

All posts